Inspeccions i regularització per evitar l’intrusisme turístic

fleca

Tot i ser un procés lent, per les associacions del sector és l’única manera de fer-hi front. En aquest sentit, la col·laboració amb l’administració pública és de gran importancia.

La competència deslleial en el sector, tant en el de la restauració com en el de l’hoteleria és difícil d’eradicar, i actualment l’única solució són les inspeccions i l’adequació de la normativa a les noves necessitats.
Segons Antonio Álvarez, gerent de l’Asociación Provincial de Empresarios de la Hostelería de Córdoba, Hostecor, “està sent molt complicat i té difícil solució a curt termini, tot i que es van aconseguint petites victòries. Nosaltres considerem que hi ha dos punts de conflicte, l’hospedatge i la resta de l’hostaleria. El primer el combatem mitjançant inspeccions, tant
municipals com de treball, a més ens reunim constantment amb els agents implicats. El resultat: la regularització dels locals que cometen aquestes il·legalitats”.
Pel que fa a la restauració, on el focus del problema se centra especialment en les parades ambulants de venda de menjar o les barres de penyes i associacions, se segueix el mateix procediment. “Intentem detectar els llocs irregulars i els denunciem per tal que s’adaptin a la normativa. Ens hem trobat que de vegades hi ha buits legals, i el que volem és evitar-ho, per tant sol·licitem que s’adeqüin a la legislació vigent. Demanem mesures com la limitació d’horaris o que s’atenguin a les mateixes obligacions que la resta d’establiments. És una feina
molt lenta però no podem deixar de ferla si volem aconseguir que s’eradiqui una pràctica que va en contra dels interessos del sector”, aclara Álvarez.
fleca2En aquest mateix sentit es posiciona l’Asociación de Hostelería de Gipuzkoa. Per Kino Martínez, secretari general de l’entitat, aquesta és la manera combatre la competència deslleial. “És el principal problema que tenim en el sector de l’hospedatge. Ja fa un temps que just abans de que comenci la temporada d’estiu ens dediquem a detectar els locals que no compleixen
la normativa. Quan els localitzem, són uns 40 concentrats principalment en dos barris de Donosti, prenem mesures.
Normalment, una vegada detectada la infracció, fem arribar les dades a la institució corresponent per a que actuï i realitzi les inspeccions que siguin necessàries. Si amb tot això no és suficient llavors contractem detectius privats, o fins i tot ens fem passar per clients. És una lluita diària que no es pot deixar. Els resultats són bons tant de cara als associats com les institucions”, acaba Martínez.

1 Comment

  1. es possible obrir un centre d.hospedatge, restaurant i zona de camping en un lloc rural sense llicencies?..a farena, Moli den Fort ho fan aixi i els hi funciona molt be

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*