Estudi de la Restauració a Catalunya: amb quina freqüència mengen fora els catalans?

La directora general de Comerç, Munsta Vilalta, ha presentat en els darrers dies les xifres referents a l’Estudi de la Restauració de Catalunya, a través del qual s’han pogut analitzar els hàbits de consum i comportament dels comensals i les seves tendències en el sector de la hostaleria. L’objectiu d’aquest, indica Vilalta, és el de fer una radiografia de les preferències dels consumidors per tal de proporcionar eines de coneixement i enfortir-ne la competitivitat.

Les dades obtingudes en el marc d’aquest estudi apunten a que pràcticament un 90% dels catalans han mantingut o augmentat la seva despesa en restauració en els últims sis mesos. D’aquesta manera es conclueix que es menja fora de casa una mitjana de 3,5 cops per setmana. Els àpats més comuns per fer-los a un establiment de restauració són el sopar en cap de setmana i l’esmorzar en dies laborables, en els quals es genera una despesa de 19,5€ i 3,5€ respectivament.

L’estudi conclueix que la meitat dels catalans puntuen l’oferta de restauració entre un 8 i un 10, tot i que la valoració mitjana global és d’un 7,3. En aquest anàlisi es tenen en compte aspectes com ara la relació qualitat-preu, la rapidesa en el servei i la varietat.

Assabenta’t d’aquests i molts altres resultats publicats per l’informe fent clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *