Entrevista a Magí Mallorquí

Calçots, Castells i Class. Sembla que les coses de Valls que més valen la pena comencen per C. Ara que l’Hotel Class inaugura terrassa d’estiu, ens ha semblat ideal estrenar les entrevistes als socis de l’AEHT amb el seu director, Magí Mallorquí, qui també forma part de la nova junta de l’entitat com a vicepresident i responsable de l’àrea d’associats. Comencem?

 

Què és el millor de l’Hotel?

Principalment el gran equip humà que formen tant els seus clients, com els seus treballadors.

A nivell de l’hotel, cal destacar la comoditat dels seus llits, la impecable neteja de les seves habitacions, la sala fitness amb gimnàs, sauna i jacuzzi, la piscina exterior, la xarxa wifi d’última generació, les diferents sales de reunions adaptades per a les empreses, i com no el seu bufet lliure d’esmorzar amb el seu suc de taronja natural tot l’any, i la seva terrassa d’estiu, un luxe per una ciutat que poques en té d’aquest estil.

Ens expliques els tres imprescindibles del Class?

  • Un bon sopar a la fresca a la nostra terrassa d’estiu, no us la podeu perdre.
  • Una estoneta de relax al nostre jacuzzi o a la piscina exterior.
  • O simplement passar un cap de setmana al nostre hotel, amb una escapada enològica en un celler de la nostra D.O.Tarragona, acompanyat d’una degustació dels seus vins.

Quina és l’especialitat del restaurant El Tast?

Principalment treballa una cuina Catalana, Mediterrània, tot elaborat amb productes de proximitat. Des de novembre a març, l’Autèntica Calçotada de Valls és el nostre principal atractiu, amb calçots de la IGP Calçots de Valls. Durant tot l’any, disposem d’un menú diari, un menú de cap de setmana i especialment la nostra carta de temporada, renovada estacionalment. Aquest any aprofitant la re inauguració de la terrassa d’estiu, hem donat un tomb de 360 graus al nostre equip de cuina i hem incorporat una cuina també més moderna, atractiva, però sempre conservant la nostra base amb productors de proximitat.

Alguna novetat que vulguis compartir amb nosaltres?

Aquest mes passat, varem inaugurar els dos primers carregadors Tesla semi ràpids de vehicles elèctrics de l’Alt Camp.

Quins són els reptes de futur del Class?

Crear noves formes, opcions, espais,… que puguin incrementar encara mes la satisfacció dels nostres clients, durant la seva estada al nostre allotjament.

Què és el millor de la teva feina?

El tracte i relació tant amb els clients, com amb el personal propi, ja que cada persona és un món i cada dia una nova experiència, amb una continuïtat de nous reptes, que no acaben mai i que sempre s’han de superar.

I el més difícil?

Jo crec que no hi han feines difícils, crec que poden ser mes o menys complicades, però al final tot té una solució. El més important és dedicar el temps necessari, rodejar-te sempre dels millors professionals de cada tasca i al final tot arriba. Lògicament sempre hi ha errors!!!

Explica’ns tres imperdibles de l’Alt Camp que recomanes als teus clients?

  • La Ruta del Cister amb els seus tres monestirs, el de Santes Creus, el de Poblet i el de Vallbona de les monges.
  • La Calçotada típica de Valls juntament amb la seva salsa.
  • El campanar més alt de Catalunya
  • Les grans diades castelleres de la nostra ciutat, Sant Joan, Firagost, l’11 de setembre i Santa Úrsula.
  • Les rutes pels cellers de la nostra demarcació, cellers de qualitat de la D.O. Tarragona.
  • I infinitat de productors de Km 0, que es troben a la nostra demarcació, com per exemple Vermut, cervesa, mel, cava, patates… i molts més que em deixo.

I tu, quan surts del Class i vols desconnectar, te’n vas a… Ens recomanes el teu racó preferit de la comarca?

Actualment s’ha de dir que desconnecto poc, però només el fet de sortir a sopar amb els amics, portar a les meves dues filles a jugar a basquet o a ballet, ja desconnecto, encara que parcialment.

En el meu cas la desconnexió total no existeix, però si que es veritat que durant el viatge d’estiu amb la família, quasi que ho aconsegueixo, ja que se que a l’Hotel deixo un gran equip de treball amb molta responsabilitat i això em relaxa una mica més.

Quan vas de vacances si t’allotges a un hotel segur que descobreixes noves maneres de fer, idees, propostes innovadores…

Cada Hotel és un món i cada país té les seves anècdotes.

Suposo que per deficiència professional, cada vegada que entro en un hotel el primer que faig, és una investigació ocular de tots els espais de l’hotel i moltes fotografies, sobretot de la part de les habitacions, detalls, noves formes de decoració, maneres de vestir els llits, tovalloles, amenities,… (Per cert quant vaig amb la família, com que ja ho saben, esperen a la porta i tot dient “ja està el pesao copiant”, esperen impacientment per entrar a l’habitació.

Ara sí, és moment de mullar-se. Si t’haguessis de perdre a un hotel i a un restaurant (del món), quin seria?

Doncs seria un Hotel petit, rural, familiar, acollidor, amb una bona gastronomia, bon vi, bones vistes i sobretot bona companyia. (familia, amics,…).

Des de quan ets soci de l’AEHT?

Des de que es va inaugurar l’hotel, nosaltres creiem que pertànyer a aquest tipus d’associacions, rodejades de professionals, el mínim que et pot aportar són coneixements, experiències, i segur que et beneficies de moltes coses, entre elles.

Què t’aporta estar associat a l’AEHT?

Doncs la veritat és que moltes coses, però les més importants acostumen a ser motius econòmics i sobretot formatius. 

Aquesta associació des del seu inici, ens ha ofert una sèrie de convenis amb empreses del nostre sector, que ens han representat estalvis molt importants i sobretot el coneixement de proveïdors especialitzats en el sector de la Hoteleria i restauració, que desconeixíem.

Fa poc vas entrar a formar part de la nova junta com a vicepresident. Quins són els teus objectius com a responsable de l’àrea d’associats?

Bé, la veritat és que ja fa un parell d’anys que formo part de l’AEHT com a vocal, amb la presidència del Sr Xavier Jornet, i actualment seguiré amb la presidència del Sr Francesc Pintado, tots dos amb descendència familiar hotelera molt destacada i establerta a la zona, jo sóc potser l’hoteler més nou, però estic molt content de formar part d’un equip de professionals, que vetllen pel conjunt d’hotelers i restauradors.  Els meus objectius són donar a conèixer els avantatges a tots els Restauradors i associacions de la nostra zona d’influència i treballar conjuntament per fer mes gran l’Associació.

Demana un desig pel sector de l’hostaleria i la restauració.

Jo sempre dic que els hotels no tenim competència, tenim companys de feina, encara que tots nosaltres gestionem el millor que sabem i podem per tal d’oferir als nostres clients la millor relació qualitat preu del moment.

Demanaria treballar mes conjuntament amb molts aspectes, ja que junts sempre podem ser més forts i més potents, a tots els nivells. Jo sempre intento tenir la màxima col·laboració amb els hotels de mes proximitat al nostre.

A nivell de restauració, crec que s’estan fent moltes coses i cada vegada millor, hi ha molts joves emprenedors, que dediquen moltes hores a la cuina i aquesta dedicació es veu reflexada als plats. La cuina Catalana i Mediterrània, és una de les millors del món, sense discussió.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*