El sumillers del café pugnaran pel títol de Millor Barista de Tarragona a Cambrils

Baristes2013_1web
Els millors professionals del cafè de Tarragona competiran el proper 3 d’abril, pel títol de Campió Barista de Tarragona, en el marc de la 3a edició de la competició a nivell provincial. L’acte, organitzat pel Fórum Café i Cafès Brasilia, se celebrará per segon any consecutiu a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils.
El títol de Millor Barista de Tarragona
Cadascun dels participants, tots ells especialitzats en el servei i preparació de begudes amb cafè, hauràn de preparar en 16 minuts quatre espressos, dos cappuccinos art, dos combinats de creació pròpia prenent com a base l’espresso i utilitzant alcohol, i dos combinats de creació pròpia sense alcohol. Un exercici ple d’espectacularitat i imaginació, on es poden veure laborioses tècniques de preparació i on es proposen originals combinacions amb el cafè com a protagonista.
Un equip de jutges Baristes homologats pel Fórum Cultural del Café, entitat organitzadora del Campionat Nacional de Baristes, avaluarà la tècnica, la qualitat i l’originalitat de les seves propostes i determinarà quin són els millors professionals tarragonins en matèria de preparació i servei de cafè. Els dos primer classificats competiran pel títol de Campió de Baristes de Catalunya i d’aquesta competició en sortirà el representant català a la IX Final Nacional de Baristes, que se celebrarà el mes d’octubre, en el marc de la fira Hostelco.
El Campionat Barista de Tarragona està organitzat per Fórum Cultural del Café i Cafès Brasilia, amb el patrocini de Procafé i Medalla d’Oro i la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. 
El Campionat Barista
Fórum Cultural del Café, associació sense ànim de lucre que reuneix a professionals i empreses del sector cafeter de tota Espanya, organitza la IX edició del Campionat Nacional de Baristes, que aquest any se celebrarà els dies 20 i 21 d’octubre, en el marc del Saló Internacional de l’Equipament per a la Restauració, Hosteleria i Col·lectivitats, Hostelco. L’objectiu d’aquestes competicions  és divulgar la cultura del cafè i prestigiar la figura del Barista com a professional i expert en cafè de qualitat.
El Barista
En altres països i des de fa ja algun temps també en el nostre, s’està demostrant l’avantatge competitiu i rendibilitat de negoci que suposa per a un establiment d’hostaleria tenir a la seva plantilla un professional especialitzat en el servei i begudes amb cafè. El Barista esdevé “el sumiller” del cafè. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *