El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès enceta una nova etapa amb la presidència del restaurador Eduard Álvarez

El 30 d’octubre es va celebrar l’assemblea extraordinària de l’entitat a la seva seu social del Vendrell. 

L’entitat, fundada el 1980, té 84 socis. Ha estat presidida durant més de 25 anys per Elies Chacón i encara reptes com ‘la professionalització del sector de l’hostaleria a la comarca’

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès té, des del 30 d’octubre, nou president i nova junta directiva. L’entitat sense ànim de lucre, fundada el 1980 i presidida per Elies Chacón durant més de 25 anys, enceta una nova etapa amb el conegut restaurador de Calafell platja Eduard Álvarez, al capdavant.

La seva candidatura, l’única presentada en el decurs de l’assemblea extraordinària realitzada a la seu social de l’entitat, al Vendrell, és la que tirarà endavant a partir d’ara el col·lectiu, que té com a finalitat “la defensa dels interessos del sector turístic, hotels, restauradors, agències de viatge i intermediaris de la comarca”.

En total, són 84 establiments associats, dels quals una quinzena són hotels i la resta, restaurants. Malgrat aquesta diferència de nombre pel que fa a la tipologia, cal tenir en compte que “el pes específic del sector hoteler és major que el de la restauració, de manera que la massa social queda compensada”.

Segons ha manifestat el president entrant, Eduard Álvarez, “com a projectes a curt termini, el Gremi vol defensar els interessos dels seus associats i fer de pont entre aquests i l’Administració per tal de resoldre qüestions de diversa índole, entre elles, assumptes de medi ambient i sanitat”. Álvarez ha apuntat, també, que “invertirem esforços en l’organització de jornades i fires gastronòmiques, a més d’iniciatives per dinamitzar i promoure la comarca, innovar i, en definitiva, encarar nous reptes”.

Així mateix, i “a llarg termini, hotels i restauradors, amb l’empenta de la nova junta, volem treballar conjuntament per assolir la professionalització i la qualificació del sector de l’hostaleria”. En aquest sentit, “una de les nostres ambicions és que el personal rebi una formació continuada”. Una altra de les qüestions prioritàries per Álvarez és “poder treballar amb l’Administració sobre els recursos que genera l’impost turístic perquè aquests puguin revertir en accions pel bé de tota la comarca”. El nou president ha assenyalat també que “dins de la Costa Daurada volem reivindicar la nostra posició com a Penedès, una comarca que no ha comptat amb la suficient força propagandística”. Per aquest motiu, “volem donar-nos a conèixer com a territori, per complementar-ne l’oferta i sumar forces”.

El vicepresident de la nova junta és Jerome Pouil i la secretaria recau en mans de Carme García. Cal dir que l’organigrama inclourà membres del sector hoteler i de la restauració, tant de la Costa Daurada com de la pròpia comarca.

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès resta sota el paraigües de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (l’AEHT), entitat presidida per Francesc Pintado des de finals del mes de maig. A la vegada, l’AEHT forma part de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT), entitat presidida per Eduard Farriol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *