Cambrils, un calendari gastronòmic apassionant

La riquesa gastronòmica de Cambrils és indiscuitble. Amb l’objectiu de destacar-la, el Patronat de Turisme i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils s’encarreguen, any rere any, d’oferir un grapat de propostes culinàries d’allò més interessants que doten la localitat d’un calendari gastronòmic amplíssim i molt consolidat.

Vols conèixer-les totes? Doncs segueix llegint!


Jornades de la Galera i la Cuina Marinera

Es celebren durant tres setmanes del mes de febrer amb l’objectiu de promocionar la cuina marinera, tan característica de la riquesa gastronòmica de Cambrils, i en concret un dels seus productes estrella com ho és la galera. Al llarg de les jornades, que aquest any han arribat a la seva 14ena edició, una trentena de restaurants de la localitat ofereixen menús únics i sorprenents adoptant aquest crustaci com a ingredient principal en tots els seus plats; fins i tot en les postres!

En el marc d’aquesta celebració es realitzen també una sèrie d’actes i activitats relacionades amb la cuina marinera, com ara exposicions fotogràfiques sobre el mar i la pesca, visites a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors o pessejades en llagut per a la canalla

Troba’n AQUÍ tota la informació: 


Encarxofa’t

Deixem el producte marítim per endinsar-nos en la tradicional horta cambrilenca i el seu característic conreu de carxofes. La localització geogràfica i les condicions agroclimàtiques de Cambrils permeten als agricultors de la localitat produir una carxofa tendra, molt gustosa i de qualitat extraordinària, producte protagonista de les Jornades Encarxofa’t que tenen lloc cada mes de març a la ciutat.

Durant dues setmanes, una trentena d’establiments participants ofereixen menús originals en els que s’hi destaca l’ús de la carxofa com a producte que uneix els regnes de la terra i el mar que caracteritzen el territori de Cambrils.

Entre les propostes que formen aquesta celebració hi trobem també el Tast de Paelles Encarxofades: una degustació de paelles tradicionals elaborades de la mà de diversos restaurants de la localitat amb un toc sorprenent a base de l’ús de la carxofa com a ingredient estrella.

Troba’n AQUÍ tota la informació:


Jornades dels Fideus Rossos

Ja són sis les edicions celebrades d’aquestes jornades dedicades als fideus rossos, un ranxo mariner típic de les barques dels pescadors de Cambrils que, amb el temps, s’ha convertit en un àpat característic de la localitat i altament apreciat pels seus comensals.

Per tal de fer-ne homenatge i d’extendre’n encara més el seu consum, les Jornades dels Fideus Rossos prenen el relleu a les cuines d’un grapat de restaurants participants que, entre finals d’abril i principis de maig, ofereixen les seves propostes acompanyades d’una cervesa Damm Inèdit que actua com a patrocinadora.

Troba’n AQUÍ tota la informació: 


Vermuting

Es tracta d’una proposta inèdita en el calendari de jornades de Cambrils, de la qual se’n celebrarà la primera edició a partir del 18 de maig i fins el proper 3 de juny. Aquesta nova proposta gastronòmica, que consisteix en oferir vermut i aperitiu a preu tancat a diversos establiments de la localitat, parteix de l’objectiu de captar el turisme de proximitat per tal de que els habitants de les proximitats escullin Cambrils com el lloc on anar a “prendre algo” amb la família o els amics.

En el marc d’aquestes jornades, una vintena de restaurants participants oferiran als comensals un vermut Miró acompanyat de patates i olives al preu de 2.5€. Un petit plaer a l’abast de tothom!

Troba’n AQUÍ tota la informació:


Mar de Tapes

Entre tanta jornada dedicada a ressaltar productes concrets característics del territori, a Cambrils també li feia falta la seva pròpia ruta de tapes de tota la vida. S’anomena Mar de Tapes i té lloc bianualment: se’n celebra l’edició de primavera durant el mes de juny i la de tardor al novembre, fet que permet respectar l’estacionalitat dels productes de la terra i garantir la més alta qualitat gastronòmica.

En el marc d’aquestes jornades, una trentena de bars i restaurants cambrilencs ofereixen una tapa única de creació pròpia que, acompanyada d’un quinto Estrella Damm, té un cost de 2.5€. A més, un grapat d’establiments participants posen a la disposició dels comensals un Menú de Tapes a 30€ que inclou una degustació d’algunes de les propostes més sorprenents de la cuina de la localitat.

Troba’n AQUÍ tota la informació


Jornades del Calamar

Donem pas a una de les propostes de creació més recent del calendari gastronòmic de Cambrils, de la qual se’n va celebrar la tercera edició el passat mes d’octubre. Les Jornades del Calamar són una aposta de la localitat per donar protagonisme a aquest producte tan versàtil i de producció km 0.

Una trentena de restaurants participants aprofiten l’ocasió per oferir les seves creacions culinàries més sorprenents amb aquest molusc com a protagonista. El trobaràs en forma de bunyols, saltejat amb bolets o la seva tinta en un mousse de xocolata; n’hi ha per a  tots els gustos!

Troba’n AQUÍ tota la informació


Cambrils, entrada al país del vi

Es tracta de l’única jornada gastronòmica que compta amb el seu propi espai de celebració, habilitat especialment per a l’ocasió durant una setmana del mes d’octubre al Parc dels Pescadors. Cambrils, entrada al país del vi és una mostra de vi i gastronomia que ofereix activitats diverses com ara tastos guiats de vi, tallers infantils, actuacions musicals i espectacles gratuïts entre d’altres.

Una vintena d’expositors representants del sector vinícola del territori posen una extensa sel·lecció de vins a l’abast dels assistents, que poden acompanyar-se de les tapes preparades per un grapat de restaurants participants. Tot un plaer per als sentits!

Troba’n AQUÍ tota la informació


Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

Si parlem de productes alimentaris que caracteritzen Cambrils, l’oli d’oliva n’és, sens subte, el més destacat. La Cooperativa Agrícola de la localitat ha estat guardonada en diverses ocasions com la responsable de produir el millor oli d’oliva verge extre de l’estat, així que no podien faltar unes jornades gastronòmiques que hi fessin referència.

Aquesta celebració té el seu punt àlgid en la reconeguda Festa de l’Oli Nou, un esmorzar popular que té lloc a la mateixa cooperativa a principis del mes de novembre on s’ofereix als assistents un tast dels primers rajos de l’oli produït en la nova temporada. Però aquí no s’acaba tot! En el marc d’aquestes jornades s’organitzen també tallers familiars sobre l’elaboració de productes alternatius amb l’oli com a protagonista o rutes per finques d’oliveres de la localitat.

Troba’n AQUÍ tota la informació


Jornades del Romesco

Tanquem el calendari gastronòmic amb el lema Sol, Marinada i Romesco que defineix les Jornades del Romesco de Cambrils, proposta culinària que té lloc durant els mesos de novembre i desembre i de la qual ja se n’han celebrat cinc edicions. El romesco és un producte fortament arrelat a les tradicions de cuina marinera de la localitat, amb la qual cosa es pretén reivindicar el patrimoni històric de la gastronomia cambrilenca.

Durant aquesta celebració, una vintena de restaurants participants ofereixen menús de creació propia basats en el romesco com a element protagonista. D’aquesta condició en surten propostes tan innovadores com el romesco de xocolata amb xurros i d’altres tan tradicionals com l’escarola amb bacallà i salsa de romesco.

Troba’n AQUÍ tota la informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *