AISGE perd la demanda davant dels hotelers

aeht_cehat_aisgeEl Jutjat del Mercantil número 12 de Madrid , ha dictat sentència en un procediment iniciat per AISGE ( Artistas Intérpretes , Sociedad de Gestión ) contra CEHAT . En la seva demanda AISGE sol·licitava que declaressin que CEHAT havia actuat de forma deslleial en negociar amb AISGE i que això havia danyat la remuneració que AISGE pretén dels hotels pels vídeos i enregistraments audiovisuals. Actualment no hi ha conveni entre CEHAT i AISGE , mentre que sí que hi ha convenis amb SGAE ( Sociedad General de Autores y Editores ) , AGEDI ( Asociación de Gestión de Derechos Intelectuales ) i AIE ( Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes de España ) .

La sentència desestima íntegrament la demanda d’AISGE i el condemna a pagar les costes del procediment. El Jutjat del Mercantil número 12 de Madrid , arriba a les següents conclusions:

CEHAT va actuar en les negociacions amb AISGE d’acord amb les exigències de la bona fe .

CEHAT no ha infringit normes jurídiques en la seva negociació amb AISGE .

Que no hi ha dependència econòmica d’AISGE perquè compti amb alternatives per tal d’exercir la seva gestió.

Els tribunals han donat la raó a CEHAT , i aquesta sentència se suma a les que la Confederación Española de Hoteles ha aconseguit en els últims anys en les seves controvèrsies amb EGEDA ( Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales ) .

Cal recordar que actualment hi ha set entitats de Gestió de Propietat Intel·lectual que pretenen cobrar drets als hotels espanyols , tot i que la nova norma de Propietat Intel·lectual i l’Ordre Ministerial que la desenvolupa fixaran novament els límits i l’extensió dels drets .

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*