El càmping està de moda

Els establiments del sector turístic ofereixen cada vegada més experiències innovadores i personalitzades amb l’objectiu d’atreure a més clients i extendre’n la durada de la seva estada. Un dels àmbits de negoci que ho ha aconseguit és el del càmping, una activitat turística en auge indiscutible.

La connotació pejorativa que un dia va poder tenir el concepte d’unes ‘vancances de càmping’ ha arribat a la seva fi, i és que en els darrers anys s’ha demostrat que les tendes de campanya, els bungalous o les caravanes són opcions tant o més vàlides que les d’un hotel.

Només cal fer un cop d’ull a les dades aportades per l’Idescat que demostren un augment constant de pernoctacions en càmpings catalans: fins a 15,8 milions el 2016, un 4% més que l’any anterior. I és que segons apunta el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, l’estada dels clients en un càmping és de 6,3 nits de mitjana, pràcticament el doble que la dels d’un hotel. I això com s’explica?

Càmping Cala d’Oques

Segons el president de la Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances Miquel Gotanegra, “encara hi ha molts càmpings tradicionals […] però per seduir els turistes hem de fer un pas més i convertir-nos en ciutats de vacances”.  Així és com neix el concepte del glamping o el que és el mateix, un càmping amb glamur, que pretén dotar els antics i simples terrenys d’acampanyada de serveis i instal·lacions que els converteixin en una destinació turísitica en sí mateixos: parcs aquàtics, discoteques, gimnassos, biblioteques… Les comoditats que s’ofereixen avui en dia són tals, que segons dades de la FEEC el 80% dels càmpings espanyols són de 4 o 5 estrelles.

Els principals al·licients d’unes vacances de càmping van molt més enllà del seu cost, generalment inferior al d’un hotel. Els aspectes més ben valorats pels mateixos consumidors són sovint la llibertat d’horaris i indumentària, la riquesa natural i paisatgística que ofereix el càmping, l’oferta d’oci que acostuma a ser àmplia i adequada a cada grup d’edat i, cada vegada més, la possibilitat d’emportar-te la teva mascota.

Així doncs, queda molt enrere la imatge del càmping com un lloc econòmic, avorrit i atrotinat per donar pas a un nou concepte d’oferta turística de qualitat que sembla agradar i molt als consumidors.
L’AEHT té el plaer de representar-ne els següents càmpings de la Costa Daurada. Vols conèixer-los millor?
Càmping Baix Camp (Cambrils)
Càmping Joan (Cambrils)
Càmping l’Alba (Creixell)
Càmping Francàs (El Vendrell)
Càmping Cala d’Oques (Hospitalet de l’Infant)
Càmping Mont-roig (Mont-roig del Camp)
Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp)
Càmping Poboleda (Poboleda)
Càmping Las Palmeras (Tarragona)
Càmping Las Salinas (Tarragona)
Càmping Tamarit (Tarragona)
Càmping Trillas (Tamarit)
Càmping Caledonia (Tamarit)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *